Blog

Próbálja Ki a ' Növényi Aszpirint ' Migrén Ellen

2015.02.03 09:37

migrén ellen réti legyezőfűA réti legyezőfű olyan nyálkaanyagot és tanninokat tartalmaz, amely segítségünkre lehet a mindennapos migrén leküzdésében.

Ez a patakparton és az árkokban is fellelhető, 1 méter magasra is megnövő, fehéres virágokkal rendelkező gyógynövény gyógyítja a gyomornyálkahártya, a gyomor és bélrendszer gyulladásait.

Szalicilsav tartalma végett keringéstámogató tulajdonságokkal rendelkezik. Az izolált vegyi hatóanyagokkal szemben ez a gyógynövény mindig több hasznos összetevőt tartalmaz.

A lázcsillapító, reumaellenes és gyulladásgátló hatását akkor fejti ki a legjobban, ha pédául:

  • teát főzünk belőle megfázásra, influenzára, 
  • tinktúrát készítünk belőle és alkamazzuk ekcéma ellen,
  • borogatásként használjuk fejfájásra, lázra, pikkelysömörre vagy keringéri zavarokra is.

Gyűjtsük a bimbókat, a kinyílt virágokat levéllel együtt június végétől augusztusig.

Gyógyszer Nélkül

 

 

Teljes cikk

Keringési Rendellenességek Ellen a Megfelelő Mozgással Léphetünk Fel

2014.12.24 07:41

magas vérnyomás ellen

Az már régóta nem kétséges, hogy a sport és a rendszres mozgás hiánya negatívan hat az egészségünkre és a mindennapos közérzetünkre.

De milyen mozgásformák, sportolási lehetősége jöhetnek szóba, ha magas a vérnyomásunk vagy keringési rendellenességek gyötrik a testünket ?

Nos, mielőtt elkezdenénk az intenzív sportolást az orvosunk felkeresése és egy terheléses EKG vizsgálat nagyon sok a jelenlegi egészségi állapotunkkal kapcsolatos kérdésre választ adhat és ezen adatok alapján kiválaszthatjuk a megfelelő mozgásformát számunkra, közösen a szakemberrel konzultálva.

A magas vérnyomással rendelkezők részére ajánlott a mérsékelt, de ugyanakkor az állóképességet szinten tartó mozgásformák, mint például a nordic walking, az úszás, a futás, a biciklizés vagy a túrázás is szóba jöhet ebben az esetben.

A hetente végzett 3-4 alkalmas edzés program pozitív hatással lehet a szívünkre és az érrendszerünkre is, főleg amennyiben még valamilyen relaxációs/meditációs gyakorlatot is közbeiktatnuk légzőgyakorlatokkal kiegészítve.

Erre kiválóan alkalmas a jóga vagy a pilates.

Pinterest

 

 

 

 

Teljes cikk

Első bejegyzés

2014.08.09 15:06

Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.

Teljes cikk